Dag 2 – zondag 23 april

Hallo mensen van het thuisfront,

Allereerst welkom bij onze eerste officiële blog van de reis naar polen 2017! De reis begon anders als anders. Dit had als reden dat we s’ ochtends met de groep naar de begrafenis zijn geweest van Freek Weijs om onze Tante Willy te steunen. Tante Willy zou meegaan met de reis maar door het plotse overlijden van haar man ging dit niet. We zijn daarom later vertrokken.

Om half 4 vertrokken we vanaf sint-jansklooster naar Lwowek Slaski. Tijdens de reis hebben we 4 tussenstops gehad. De reis verliep over het algemeen goed totdat er een wegomlegging was. deze omlegging ging door verschillende afgelegen wegen met zo nu en dan wat herten en verder weinig levends. We zijn uiteindelijk om half 3 veilig en wel aangekomen bij het Elim Christian Center. Na een korte nacht gingen we ontbijten. De eerste corvee ploeg (Luut, Ingmar, Klaas, Nienke en Noelle) had een ontbijt voor ons klaargezet. Tijdens het ontbijt werden we verrast door een bezoek van de beruchte Joshua. Hij was weer blij dat we terug waren. Nadat we hadden ontbeten zijn we naar de kerk gegaan. Voor een deel van ons was dit bekent terrein voor de anderen was dit een geheel nieuwe ervaring. Niet in alle kerken komt het voor dat de dominee de ‘lead singer’ is van een kerkbandje en dat je de hele gemeente een hand/ knuffel geeft nadat de kerk was begonnen. We hebben als cadeau een paaskaars gegeven aan de gemeente. Die van vorig jaar stond nog te branden en deze hebben ze gelijk omgewisseld. De dominees hebben nog voorbede gedaan voor de familie Weijs. Na de kerk was er gelegenheid om koffie en thee te drinken en wat bij te praten met iedereen.

Na de kerk hebben we wat gegeten en daarna hebben we het heerlijke weer van 6 graden en regen getrotseerd bij de rots in de buurt van Lwowek. Hier hebben we gewandeld, geklommen, uitgegleden en bovenal foto shoots gehouden. Na wat energie los gelaten te hebben gingen we weer naar huis waar de corvee ploeg weer een heerlijke maaltijd voor ons mocht maken. De mensen zonder corvee hadden vrije tijd. Rond kwart over zes was onze maaltijd klaar, maar David was zoals (nu al) gewoonlijk te laat. Hij lag nog heerlijk te slapen toen we klaar zaten voor het nuttigen van de bami en nasi. Met onze kreet ‘DAVID VAN DAAALEN! *klap, klap, klapklapklapklap* (ook toepasselijk bij de andere van Dalens in ons midden) hebben we uiteindelijk David uitbundig begroet zodat we eindelijk konden eten. Om half 9 werd de dag weer afgesloten in de kapel en op dit moment word er gegoocheld met kaarten door onze wizard klaas en straks staan er verschillende spelletjes op het programma.  Een geslaagde eerste dag!

Tot morgen, Adieu

Groetjes Marith en Ruth

11 Responses to Dag 2 – zondag 23 april

1. Hans en Janet van Benthem says:

Beste Polengangers,
    Fijn dat jullie gezond en wel en zonder ongelukken zijn aangekomen in Lwowek en dat jullie vandaag een goede dienst mochten hebben met ontmoetingen met voor velen van jullie ‘oude’ bekenden. Hopelijk vandaag ook kunnen bijtanken om morgen flink aan de slag te gaan.
    Succes met het werk en een heel goede dag gewenst!
    Groetjes vanaf de Oldenhof

2. Marion During says:

Hallo allemaal in Polen,
    Fijn dat jullie goed zijn aangekomen bij het kasteel, het is toch weer een hele reis die kant op.
    Ondanks de 6 graden waar jullie over schrijven, schijnt de zon wel, zo te zien op de foto’s! Het ziet er mooi uit, wel hoog overigens.
    Zo leuk om de foto’s erbij te zien. Ik wens jullie een hele fijne en goede week met elkaar. En een gezellige eerste werkdag maandag.
    Groeten van Marion During

3. christien van dalen says:

hallo daar
    De blog is weer gestart ,
    fijn dat jullie allemaal veilig zijn aangekomen, wij wensen jullie vanaf de leeuwte een goede week toe. En inderdaad wat Marion schrijft het lijkt op de foto’s best zonnig weer,

enjoy chrstien

4. Jeanet says:

Hallo allemaal.

Fijn te horen dat jullie een goeie reis hebben gehad, en een mooie zondag.
    Succes vandaag met jullie programma!!!

Jeanet

5. Albert en Tiny van der Linde says:

Hallo allemaal
    Fijn dat jullie ondanks de wegomlegging en smalle weggetjes veilig en gezond op het juiste adres in Lwoweck zijn gearriveerd.
    We wensen jullie een mooie week toe en kijken uit naar jullie belevenissen via de blog
    Albert en Tiny van der Linde

6. Willy says:

Beste allemaal,
    Heel lief dat jullie allen aanwezig waren bij de afscheidsdienst van Freek, vond ik heel fijn.
    Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen.
    Ik wens jullie een hele fijne week toe, geniet ervan met elkaar.
    En veel sterkte met de werkzaamheden.
    Voor jullie allemaal een dikke knuffel.
    Hartelijke groeten,
    Tante Willy

7. ellen janzen says:

Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen en een mooie start hebben gemaakt van deze bijzondere week.! Fijn dat we kunnen meegenieten dmv fotos en deze blog! Groetjes uut klooster!

8. Piet en Anneke Vis says:

Hallo allemaal.
    Fijn dat de reis verder goed verlopen is en een mooie zondag hebben gehad.
    Wij wensen jullie verder veel succes met al het werk en mooi weer.
    Hartelijke Groeten, Piet en Anneke Vis.

9. Fam. Lassche says:

hallo allemaal,

Fijn om te horen dat de reis goed verlopen is en leuk om jullie zo via de blog te volgen.
    Om het voor ons, thuisfrontouders, ook memorabel te maken, zien wij graag een foto van Geri die huishoudelijke klusjes doet 😉 hahaha.
    Een hele fijne week daar allemaal en tot gauw.

Groeten Jeanine, Dirk, Kian en Daniek

10. janneke Vis-Moor says:

Hallo allemaal,
    Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Een hele goede en gezegende week met elkaar toegewenst.
    Groeten van Janneke

11. Paula van Dalen says:

Fijn dat alles toch goed gekomen is. En David zullen jullie vast nog wel eens vaker wakker moeten maken….zzzzz
    Groeten van Paula en de kids