Dag 4 – dinsdag 25 april

Dag 4: dinsdag 25 april

Hallo thuisblijvers,

Ook vanmorgen stond om 7.45 uur het ontbijt weer klaar. Na heerlijk te hebben gegeten, vertrokken we weer richting de kapel om daar de dag te beginnen. Vandaag ging het over nederig zijn waarbij Jezus zei dat wanneer men een kind opneemt, die persoon Hem en God opneemt. Een toepasselijke opening voor wat ons vandaag weer te wachten stond…

Na de opening hadden we nog een kwartiertje om even verder klaar te maken en daarna moesten we ons op de binnenplaats melden om 9.00 uur. Vandaag was er een nieuwe taak: de helft van de groep ging naar het museum en de andere helft ging verder met het verven van de  spijltjes voor het hek. Bij het museum konden we buiten aan de slag om allerlei tuinier taken uit te voeren. Om 10.30 uur had Bettie bij het kasteel weer drinken en lekkers verzorgd, dit had ze eerder deze ochtend al geregeld voor de groep bij het museum. Na de pauze gingen we weer lekker aan de slag waarbij Ruth bij het museum nog kleine babymuisjes heeft gered. Toen de werkzaamheden klaar waren, heeft onze muizenredder ze wel weer netjes vrijgelaten. Bij het verven werden er verschillende spelletjes gedaan zoals “wie ben ik”, “eerste letter, laatste letter”, “ik ga op reis en neem mee” en “dieren raden”. Jasmijn vond het hierbij erg lastig om de juiste personage te raden van Samson en Gert, terwijl ze Samson was. Deze ochtend is er veel werk verzet, zowel bij het museum als bij het verven van de spijltjes.

Om 12.00 uur waren we klaar met werken en hadden we nog even vrije tijd totdat we om 13.00 uur gingen eten in het kasteel. Deze keer bestond de maaltijd uit mooie oranje/roze soep, aardappelpuree, koude boontjes met iets van soort van mais en een bal vlees. Vooral het vlees viel bij iedereen erg in de smaak. Voor de rest waren de meningen verdeeld.

Na het eten hadden we nog even de tijd om uit te rusten, te voetballen met de kinderen, te wandelen en even klaar te maken, want om 14.00 uur zouden we vertrekken naar het kindertehuis dat naast het kasteel staat. Eenmaal daar aangekomen, stonden zoals voorgaande jaren de Poolse, hele fanatieke spelers al vol spanning op ons te wachten in hun tenue. Aangezien Martijn een shirtje aanhad in precies dezelfde kleuren, kreeg hij van de scheidsrechter al snel een felgeel hesje om verwarring te voorkomen. De scheidsrechter zelf was zo professioneel dat hij zijn eigen hesje binnenstebuiten aan deed. Dit tot grote ergernis van Sandra die daar nogal priegel van werd. Na hard te hebben gestreden, vele spagaten en aanmoedigingen vanaf de zijlijn, hebben we volgens de scheidsrechter uiteindelijk verloren met 9-3.

Na het sporten werden we meegenomen naar een kamer in het kindertehuis zelf. Hier stonden net als voorgaande jaren heerlijke koeken (gebakken door de kinderen zelf) en drinken voor ons klaar. De koeken vielen erg in de smaak, vooral bij Ingmar die er in totaal 4 heeft opgegeten in ongeveer een kwartier. We konden onze vragen stellen, lekker even kletsen en hebben als groep een cadeau aangeboden. Daarna kregen we een rondleiding door verschillende gebouwen die horen bij het kindertehuis.

Tijdens het teruglopen naar het kasteel, bleef de helft van de groep hangen bij een fitness-speeltuin. Hier werden de calorietjes van alle koeken eraf getraind… Dat werkte niet voor heel lang, want op de terugweg naar het kasteel kwamen we nog mensen van het kindertehuis tegen die twee dozen koekjes aan ons meegaven.

Eenmaal weer aangekomen in het kasteel hadden we tijd om bij te komen van alle indrukken…

De leiding kwam met het plan om pizza’s te bestellen. Nadat ze het hebben overlegd, hebben ze 9 familiepizza’s besteld. De pizza’s werden om 18.30 uur gebracht. Hans en Janet (de ouders van Sandra) kwamen hier om 19.30 uur aan. Zij hebben ons nog geholpen met het nuttigen van de gigantische pizza’s. Uiteindelijk was er nog 1 pizza over. Nadat we hadden gegeten gingen we al gauw verder met het favoriete spel: weerwolven. Toen we bezig waren met het spel kwam Gosia. Zij vertelde ons alvast wat over haar indrukken van Auschwitz. Nadat Gosia ons had verteld over Auschwitz gingen we weer verder met weerwolven. Al na een paar potjes weerwolven werd het al tijd voor de sluiting in de kapel. Geri, Jasmijn, Martijn en Bettie verzorgden de sluiting.

Na de sluiting was er nog even tijd om na te zitten, en op moment van schrijven maken we ons klaar om naar buiten te gaan waar we samen spelletjes zullen gaan spelen met een aantal Poolse jongeren. Daarna zullen we vast nog wel wat potjes weerwolven, aangevuld met kussengevechten. Het belooft een mooie avond te worden. Alvast welterusten en tot morgen!

Groetjes Noëlle en Sandra

10 Responses to Dag 4 – dinsdag 25 april

 1. Ellen janzen says:

  Wat n dag! Weltrusten allemaal! mooi om zo op de hoogte te blijven!!

 2. janneke Vis-Moor says:

  Weer een mooi verslag en leuk om de foto’s te zien. Jullie hebben een druk programma. Mooi al die ontmoetingen daar! Ook mooi dat jullie iedere dag in de kapel beginnen; een goed begin van de dag. Fijn dat Hans en Janet veilig zijn aangekomen in Polen en jullie zelfs al hebben gezien! Heb mooie dagen met elkaar!

 3. Hans en Janet van Benthem says:

  We vonden het geweldig gezellig en leuk jullie vanavond te ontmoeten en te zien dat jullie het naar de zin hebben hier in Polen. Ook vandaag weer veel indrukken opgedaan en dat zal de komende dagen vast niet anders zijn. Morgen eerst weer flink de handen uit de mouwen steken en dan later op de dag richting Krakau. Misschien treffen we elkaar nog van tevoren….in ieder geval vast een heel goede dag gewenst, een goede reis en behouden aankomst in jullie hotel.
  Groetjes vanuit Boleslawiec 🙂
  Hans en Janet

 4. christien van dalen says:

  hallo

  een mooi en uitgebreid verslag van alle bezigheden die jullie daar beleven. Geniet van elkaar en van alles wat jullie daar beleven. Voor morgen een goede reis .

  groet christien

 5. Roel en Emmy Hofte says:

  Leuk om op deze manier met jullie mee te leven. Een fijn verslag en mooie foto’s.Nog goede dagen met elkaar. Groeten ,ook van Roel, Emmy

 6. Marion During says:

  Wat een leuke verslagen toch, jullie schrijven ze zo mooi. Je merkt echt dat jullie het goed hebben met elkaar in Polen.
  Vandaag gaan jullie weer een eindje reizen. Alvast een goed reis toegewenst met elkaar. Morgen een indrukwekkend en waarschijnlijk onvergetelijk bezoek aan Auschwitz. Ik wens jullie daarvoor een goede voorbereiding met elkaar.
  Groeten Marion

 7. Jeanet says:

  Goed om te horen dat Hans en Janet goed zijn aangekomen,
  Weer een heel programma, maar vooral mooi om te lezen, waar jullie mee bezig zijn.
  Voor vanmiddag alvast een goeie reis naar Auschwitz.

  Groetjes Jeanet

 8. anke says:

  Beste allemaal,
  Wat ontzettend leuk en fijn om mee te kunnen lezen wat jullie daar allemaal aan het doen zijn. En dat is best wat. Super om te zien hoe gezellig jullie het samen hebben en hoe jullie je inzetten voor de mensen daar!!
  Een hele goed reis toegewenst voor zo meteen.
  En natuurlijk nog een hele fijne en bijzondere week samen met elkaar.
  Lieve groeten, Marco en Anke en kids

 9. giovannie says:

  hallo allemaal,
  wat kunnen jullie goed werken waaren de pizza s lekker?
  groetjes van giovannie
  en voor jasmijn een dikke knuffel

 10. Albert en Tiny van der Linde says:

  Hallo allemaal
  Wat fijn dat jullie zo met elkaar iets mogen betekenen voor onze medemensen daar.
  We wensen jullie een goede reis naar Auschwitz.
  Morgen zal het best een indrukwekkend bezoek worden wat jullie in gedachten nog lang vast zullen houden. Gods zegen en zijn liefde om jullie heen.

  Hartelijke groeten Albert en Tiny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *