Dag 1 – zaterdag 28 april

Hoi allemaal

Daar is die dan! De allereerste blog van de Polenreis 2018. Uiteraard was iedereen goed uitgeslapen na Brommernacht en Koningsdag. Dit was misschien ook de reden dat niemand op de afgesproken tijd (6:30 uur) op het kerkplein was vanochtend. Wel moeten we trouwens even vermelden dat Mariëlle er wel keurig op tijd stond.

Rond 7:00 uur zijn we uitgezwaaid door een groot uitzwaaicomitée en vertrokken we richting Lwówek Śląski. Om 10:30 uur, tijdens de tweede stop, hebben er een bepaald aantal mensen van de Burger King gegeten. De personen die dit waren, wilden liever anoniem blijven. Dit besluit zullen wij respecteren.

Op de grens tussen voormalig Oost en West Duitsland is traditioneel de voetbal weer uit de auto gehaald. Helaas bleef de bus van Hans niet buiten schot.
Om 18:30 uur reden wij Lwówek Śląski binnen en bestelden we de pizza’s die via de Whatsapp groep al doorgegeven waren. Na tien minuten verder rijden kwamen we aan bij het Elim Christian Center, waar we hartelijk ontvangen werden door Robbert, Aeneta en natuurlijk Joshua.

Een uur na aankomst werden de pizza bezorgd. Voordat we gingen eten, hebben we eerst met zijn allen voor Sandra gezongen, die vandaag 23 jaar is geworden! Na de maaltijd hebben we de dag afgesloten in de kapel. Hierna heeft iedereen vrije tijd om tot rust te komen en zich voor te bereiden op de aankomende week. De weervoorspelling ziet er in ieder geval goed uit!

We hebben nog een w(e)ijsheid van de dag, om de dag mee af te sluiten:
Als je de koffie zonder suiker en melk drinkt, drink je de koffie zwart.

Pozdrowienia,
Nienke en Jenda

9 Responses to Dag 1 – zaterdag 28 april

1. Angelina van der Maasen says:

Wat mooi om zo jullie avonturen te kunnen volgen via deze blog. Veel plezier nog met zijn allen en doe maar voorzichtig aan… Groetjes van mij

2. Janet van Benthem says:

Fijn om te lezen dat jullie zo’n goede, gezellige dag hebben gehad met elkaar en dankbaar dat de reis goed is verlopen!
    Joshua is vast heel blij dat jullie er allemaal weer zijn! En de andere kasteelbewoners denk ik ook wel 😉
    Jullie hebben denk ik gesmuld van de heerlijke pizza’s en er verder een gezellige avond van gemaakt…dat is jullie wel toevertrouwd.
    Voor morgen een goede en fijne dag gewenst met vast ook weer mooie ontmoetingen (met bekenden) in de kerk!

Groetjes vanaf de Oldenhof

3. Albert van der LInde says:

Blij en dankbaar dat jullie een goede reis hebben gehad en veilig zijn aangekomen.
    We zien uit naar jullie belevenissen in de komende week.
    Sandra ook vanuit de Leeuwte hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, en uiteraard Klaas ook en vader Hans.
    Morgen een goede zondag.
    Albert en Tiny van der Linde

4. Fam. Wijnholds says:

Hoi allemaal!
    Wat leuk dat we op deze manier weer kunnen meelezen met jullie avonturen in Polen. We willen jullie een hele fijne week wensen met zn allen!

Groetjes uit Harderwijk

5. Petra Mooiweer says:

goedemorgen,,

fijn dat jullie een goede reis hebben gehad, we hoeven niet te raden wie die mensen zijn die graag naar de Burger King wouden .. denken we … Sandra nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. voor vandaag een fijne zondag toegewenst met zn allen.

groetjes fam.mooiweer.

6. Hennie en Gerrit Hogenkamp says:

Hallo allen,

Mooi dat jullie d’r zijn. Alleen de reis al is een belevenis, lees ik.
    Sandra (en Hans ook een beetje) van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Geniet van jullie week in Polen en vertel zo uitgebreid mogelijke verhalen in de blog, want daar genieten wij hier in ‘t Klooster dan weer van.

Hartelijke groeten van
    Hennie en Gerrit Hogenkamp

7. Hofte says:

Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. We wensen jullie een fijne week, en wij vinden het erg leuk om jullie belevenissen te lezen. Tot de volgende blog. Groeten Roel en Emmy

8. christien van dalen says:

Hallo Daar

Altijd weer een gezegend moment als we bericht krijgen dat jullie veilig zijn aangekomen. ook wij genieten vanuit de leeuwte van jullie verhalen via de blog. We wensen jullie een hele gezellige tijd samen. Geniet met een grote G.

groeten Christien

9. Janneke, Rebecca, Tamar en Zippora Vis says:

Heel fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Een hele fijne en mooie en leuke week toegewenst. Geniet ervan! Lieve groet van Rebecca, Tamar, Zippora en Janneke