Dag 2 – zondag 29 april

Goedenavond allemaal,

Daar is die dan! De allertweede blog van de Polenreis 2018.
We begonnen deze dag met een lekker ontbijt verzorgd door onze eigen corvee ploeg (WIlly, Nienke, Mandy en Ingmar). Na het ontbijt kon iedereen zich nog even klaar maken voor het bezoekje aan de kerk. Een deel van onze groep was hier bekend, maar voor de nieuwelingen was het zeker een nieuwe, bijzondere ervaring. Na het zingen van de eerste nummers stond de hele kerk op om elkaar een hand of knuffel te geven. Hierna kwam het zeer spectaculaire optreden van onze groep met het liedje ”Dit is de dag” die al snel in het Pools werd mee gezongen. Na dit lied overhandigden Klaas en Sandra de traditionele kaars aan de gemeente waar ze erg blij mee waren. Nadat de hele kerk voor ons gebeden had vervolgden we de dienst met een preek, die we met diverse koptelefoons mee konden luisteren dankzij een tolk. Aan het einde van de dienst was er nog gelegenheid om met elkaar koffie/thee te drinken of te praten.

Teruggekeerd in ons apartement gingen we snel nog even een broodje eten als brandstof voor de zeer enerverende middag die ons tegemoet zou komen. Ook konden de zomerse kleren uit de koffer worden getrokken, want deze dag was het maar liefst 27 graden in het mooie Polen. Al snel vertrokken we naar de locatie die we deze middag zouden bezoeken; Stuwdam Pilchowice. Bij aankomst was het al snel duidelijk dat er patat en bier te verkrijgen was, helaas mochten we hier geen gebruik van maken. Na een mooie wandeling waarbij veel diverse foto’s zijn genomen, stapten we weer in de auto om een erg touristische route terug te volgen.
Teruggekomen bij het kasteel kon ieder zijn rust weer even pakken om daarna vervolgens lekker te kunnen eten, met een reuzachtige keuze tussen bami, nasi en macaroni. Na deze lekkere maaltijd werden de voetbalschoenen aangetrokken om een fanatiek potje te spelen.

Kwart voor 9 moesten we weer verzamelen om onze dag af te sluiten in de kapel zodat we daarna weer wat tijd voor ons zelf zouden hebben. Dus hier zitten wij dan, deze blog te schrijven voor de mensen thuis. We hopen dat jullie hebben genoten en tot morgen!

Quote van de dag:
“Van droog water krijg je dorst” – Marith Broer 2018

Miły wieczór

Jasmijn en Mirthe

10 Responses to Dag 2 – zondag 29 april

1. Janet van Benthem says:

Dankjulliewel voor het weer mooie dagverslag!
    Jullie hebben zo te lezen een goede en gevulde zondag gehad.
    En dan morgen ‘de handen uit de mouwen’ en flink aan de slag. Er is vast weer heel wat werk te verzetten! Heel veel succes en werkplezier gewenst!
    En voor wie dit nog lezen voor de nacht: Welterusten en slaap lekker!
    Groetjes vanaf een nogal fris, nat en “waaierig” Landveno

2. Albert en Gea Weijs says:

Dzien dobry!
    Oftewel goedendag allemaal, het is weer leuk ook dit jaar weer jullie belevenissen/activiteiten van dag tot dag te kunnen volgen.
    Na een dagje wennen en verkennen veel succes en plezier gewenst de komende week met alles wat jullie nog gaan doen.
    De hartelijke groeten uut Klooster van Albert en Gea an de Kloosterweg.

3. Albert van der LInde says:

Bekende beelden voor ons, zowel in de kerk als de stuwdam. En wat treffen jullie het met het weer, de witte kleur zal nu wel gauw veranderen in een heerlijk zonnig bruin kleurtje.
    Er wacht een werkzame dag, succes en veel plezier erbij.
    Willy, even voor jou persoonlijk een duimpje en een pluimpje. Je begrijpt het vast wel.
    Tiny

Albert en Tiny

4. Marrie en Wim van Dalen.

Wat fijn dat jullie ons op de hoogte houden.
    Op deze manier kunnen wij ook een beetje meeleven met jullie. We zijn wel een beetje jaloers op het weer bij jullie, want hier was het erg koud en nat.
    Ook bedankt voor de mooie foto’s die jullie er steeds bij sturen. Nog heel fijne dagen toegewenst vanaf Kloosterweg 98.

5. Janneke, Rebecca, Tamar en Zippora Vis says:

Bedankt voor jullie verslag. Erg leuk om te lezen..of beter gezegd te horen..Rebecca heeft net het verslag voorgelezen. Allemaal even gewacht op jullie blog. Leuke foto’s! Mooi dat jullie de kerkdienst hebben meegemaakt!
    Echt fijn dat jullie zulk prachtig weer hebben. Heel veel succes! Groetjes van de Visjes.

6. Klarisse says:

Super leuk om jullie belevenissen te volgen.
    Groetjes van De Broertjes.

7. Christien says:

hallo daar mooi om te lezen wat jullie daar beleven en genieten van het mooie om jullie heen geniet van elk moment en al het kostbare om jullie heen. mensen natuur en cultuur . liefdevol omarmen .en genieten .

8. Petra Mooiweer says:

weer een mooi verslag om te lezen. leuk om per dag jullie ervaringen mee te maken. en jullie hebben er prachtig weer bij, dat is hier wel anders. veel werkplezier voor vandaag en tot de volgende blog maar weer.

9. Giovannie says:

goei je morgen jasmijn marit sjaaene en nienke en de anderen
    hoe is het daar ik hoop dat jasmijn heeft gewonnen
    met voetballen
    was de pizza lekker
    met mij gaat het goed ik heb een verrasing daniela is bij ons leuk he
    heel veel plezier allemaal
    groetjes van giovannie en ons allemaal

10. Hofte says:

We hebben weer genoten van jullie verslag en de mooie foto’s. Tot de volgende keer maar weer. Groeten Roel en Emmy