Dag 3 – maandag 30 april

Een hele goede avond allemaal!

Hier is hij dan, de aller 3e blog. vandaag was de eerste dag dat we onze handen uit de mouwen moesten steken voor onze Poolse vrienden, maar niet voordat we ons ontbijt op hadden gesmikkeld, poolse bolletjes! na het eten konden we ons opfrissen voor de zware dag die ons tegemoet zou komen.

Om 9 uur stonden we moe en wel op de binnenplaats om aan de slag te gaan. er waren verschillende klussen die gedaan moesten worden. we werden opgedeelt in 2 groepen. 1 groep ging naar het museum in het dorp en de andere bleven op het kasteel. de groep bij het museum mochten in de brande zon heerlijk muurtjes slopen, schuren en verven. de andere groep ging ramen lappen, tuinieren, huisjes opknappen, bomen kappen en dekens luchten. om half 11 hadden we een wel verdiende pauze! de lieftallige Tomec kwam de museum ploeg verblijden met donuts! onze pret kon niet meer op, totdat we de brandende zon weer in moesten om verder te gaan. om 12 uur gingen we stoppen, ons opfrissen (weer) en om 1 uur hadden we een heerlijke poolse lunch met onze poolse medemens. Kip met aardappels en sla! het was smikkelen. 2 uur gingen we weer in de 2 groepen aan de slag, daarna ging er een groep naar Boleslawiec om keramiek te halen en om half 4 gingen de overblijfers naar Lwowek om te de toerist uit te hangen.

Iets later dan gepland, we kijken niemand aan (BOLESLAWIEC GANGERS!), konden we toch nog ons diner nuttigen. pools brood met beleg. Jaron kan geen genoeg krijgen van de kaas met jam. we begrijpen hem niet, iemand haal hem op aub. we maken ons zorgen over hem. na het eten kwamen Aneta en Magosja vertellen over hun leven, werk en geschiedenis met het kastel en de missiepost. het was een bijzonder en liefde vol verhaal waarbij ze in alles
God de eer gaven.

Het hoogte punt van de dag was bij de afsluiting, zoals elke avond sluiten we gezamelijk af in de kapel. we sloten af met lied 156. dit deden we in kanon. iedereen zette zich voor de volle 100 procent in onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. het werd een mooi gezang waar we trots op kunnen zijn!

liefs vanuit het zonnige polen
groetjes Mandy en Ruth, joeeee

weijsheden van de dag:
‘hoe langer je loopt, hoe meer je koopt’. pastor peter 2018
‘als je het brood niet op kan, snij hem in stukjes’ Ingmars weijsheid 2018

8 Responses to Dag 3 – maandag 30 april

 1. Janneke Vis says:

  Lieve allemaal,

  Lekker warm bij jullie! Leuke foto’s! Volgens mij hebben jullie het heel goed daar!
  Leuk om weer een verslag van jullie belevenissen te lezen!
  Heel veel succes toegewenst een een Gezegende week met elkaar!
  Groetjes van Janneke

 2. christien van dalen says:

  hallo Allen

  als ik de blog lees, lees ik veel plezier en ontspanning, ondanks het harde werken..Wat een geluk hebben jullie daar met het weer , al heeft dat ook zo zijn nadelen als je moet werken in de brandende zon. Hier in nederland is er regen en wind en de temperatuur is niet hoger dan 10 graden en ook daar moet in gewerkt worden haha, dus ik weet niet of eigenlijk wel wie er beter af is in mijn ogen. mijn wijsheid van de dag : na regen komt zonneschijn dus dat hebben wij nog tegoed. groetjes vanuit de leeuwte

 3. Angelina van der Maasen says:

  Beste allemaal,

  Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
  Succes nog in het verre Polen!

  Gr.

 4. Petra Mooiweer says:

  we lezen met plezier jullie verslagen. ga zo door. ook wij zijn een beetje jaloers op jullie ivm het mooie weer daar, lekker tussendoor van genieten. veel succes vandaag en tot een volgende blog maar weer.

 5. Hofte says:

  Wat weer leuke foto’s (net of je er een beetje bij bent ). Ook weer een gezellig verslag. Jullie hebben wel veel mooier weer dan wij, maar dat is maar goed ook. Nog fijne dagen! Groeten Roel en Emmy.

 6. Janet van Benthem says:

  Een mooi en gezellig verslag weer van de dag.
  Hopelijk vandaag ook een goede dag met elkaar in Görlitz, ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Fijne, mooie dag(en) gewenst!
  Groetjes, Janet

 7. Beste allemaal.
  Zo te lezen moeten jullie flink aan de “BAK”
  Pas maar op voor een zonnesteek. Daar hebben wij op dit moment geen last van.
  Bij ons is de herfst ingeluid. Het is op dit moment buiten 8 graden.
  We krijgen wel de indruk dat jullie het erg gezellig hebben samen. Wat fijn om deze mensen zo blij te mogen maken. Wij wensen jullie heel veel werkplezier toe en Gods zegen bij alles wat jullie daar doen.

  We sluiten af met een paar gezegdes van Toon Hermans:
  Mijn opa zei altijd: Als je wat langzaam doet, gaat het vlugger.

  Als de verkiezingen samen zouden vallen met het wereldkampioenschap voetballen,
  dan zou er van die hele verkiezingen geen bal terechtkomen.

  Hartelijke groet van Marrie en Wim.

 8. Edward says:

  witajcie wszyscy, hallo allemaal,

  Leuk om jullie te volgen via deze blogs.
  Hier nog steeds geen ‘kortebroekenweer’ zoals bij jullie.
  Aankomend weekend weer 20 graden dus die korte broek kunnen jullie dan aanhouden.
  Heel veel plezier daar en suc6 met alles!

  Groeten Edward van Dalen

  do widzenia
  baw się dobrze

  tot ziens
  veel plezier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *