Dag 4 – dinsdag 1 mei

Een hele goede avond allemaal!

Hier is hij dan, de aller 4e blog, vandaag was het de dag van de arbeid.
Werken werd dus niet van ons gevraagd, dus hebben we vandaag intens genoten van een dagje in het mooie Görlitz. Dit was een prachtig historisch plaatsje op de grens van Polen en Duitsland. We kregen hier een rondleiding door Pedro Snoeijer, hij werkt op de grens van Duitsland en Polen als dominee. Hij verteld dus zijn kerkdiensten in het Duits en Pools. Terwijl wij door de stad liepen, heeft hij ons dingen verteld over de stad en hoe hij hier is gekomen. Ook heeft hij veel verteld over de gebouwen en huizen die al sinds de 16e eeuw in de stad staan. Dit stadje is nog helemaal in oude staat, omdat het in de oorlog niet is gebombardeerd.

Nadat we cultuur hebben gesnoven en veel foto’s hebben gemaakt in het stadje, zijn we op weg gegaan naar een meertje in de buurt, de Berzdorfersee, hier hebben we onder het genot van patat, braadworst en salade heerlijk in de zon, aan het meer gelegen. Ook hier vertelde Pedro nog verschillende dingen over zijn leven, maar werd soms onderbroken door onze enige echte eigen dominee, die telkens als eerste patat wilde pakken. We hebben hier nog even gevoetbald, wat natuurlijk niet zo makkelijk ging bij een meertje omdat de bal de hele tijd het water in viel.

Vervolgens zijn we naar een kasteel gereden genaamd Czocha. Hier hebben we even rondgekeken en veel foto’s gemaakt onder een heerlijke gerookte palinglucht. Toen we het kasteel uitkwamen zijn we met z’n allen een ijsje gaan halen. Iedereen had erg zin in de Mc Donalds, maar helaas ging dit niet door. We zijn rond 17.30 weer terug gereden naar ons eigen kasteel.

De corveeploeg heeft weer gezorgd voor een verzorgde avond met heerlijke tosti’s en knakworstjes. Om 20.30 hebben we gezamenlijk de dag afgesloten in de kapel en op dit moment spelen Klaas en Peter natuurlijk weer het beruchte schaken, de anderen zijn spelletjes aan het doen en aan het voetballen. We hebben intens genoten van deze dag en morgen mogen we om 7.45 weer aan het heerlijke ontbijt zitten.

Quote van de dag: Curryworst zonder curry is nog steeds worst. <Jaron Mooiweer 1-5-2018>
Leer van de dag: Als je vieze handen hebt, kun je dit altijd aan je sokken afvegen. <Hans van Benthem 1-5-2018>

groetjes,

Dominic en Marith

8 Responses to Dag 4 – dinsdag 1 mei

 1. Albert van der LInde says:

  Wat een mooi verslag van een prachtige dag met een bijzondere ontmoeting met ds. Pedro Snoeijer. We hebben hem een keer ontmoet in Lwoweck.
  En ja, patat moet er een keer bij in zo’n week, toch…? Kortom, we zien dat jullie ook weer van deze dag hebben genoten. Op naar morgen of eigenlijk vandaag want dan lezen jullie de reacties. Een fijne dag weer en succes bij de te wachten arbeid.
  Jaron, even een vraagje. Zorg je goed voor tante Willy?

  Hartelijke groeten uit de Leeuwte
  Albert en Tiny

 2. Janet van Benthem says:

  Wat weer een mooi, leuk en uitgebreid dagverslag en fijn om te lezen! Jullie hebben de Dag van de arbeid nuttig en heel aangenaam besteed. Veel opgestoken van de verhalen van ds. Pedro Snoeijer en mogen genieten van de prachtige stad, prachtige natuur en van het (als ik het goed begrepen heb 🙂 ) heeerlijke eten. Zo hebben jullie vast ook weer genoeg energie opgedaan om er morgen weer hard tegen aan te gaan! Succes weer met al het werk! Een goede en gezellige dag toegewenst!
  Groetjes vanaf een wat minder herfstig geworden Oldenhof

 3. Albert en Gea Weijs says:

  Lekker toeristisch dagje gisteren, mooie omgeving, mooie gebouwen en een mooi gezelschap en natuurlijk een patatje erbij!
  Op naar vandaag, de dag van de arbeid voor jullie.
  Werk ze!
  groeten Albert en Gea

 4. Ellen Janzen says:

  Goedemorgen vanuit een zonnig sint jansklooster!
  Wat leuk om zo mee te kunnen kijken met jullie belevenissen..
  Succes met al het werk en de klusjes en veel plezier en mooie ervaringen daar toegewenst!!
  Groetjes van de fam. Janzen

 5. Hofte says:

  Dat was weer een mooie en gezellige dag. Fijn dat jullie zo genieten. Nog een paar goede dagen. Groeten van Roel en Emmy.

 6. Marit Stegeman says:

  Hallo verre reizigers,
  Wat een mooie volle dagen maken jullie allemaal. Leuk om te lezen en de foto’s te zien om een indruk te krijgen van wat jullie daar doen!
  Fijn om op de dag van de arbeid even wat minder arbeid te hoeven verrichten. Lekker een cultuurdagje tussendoor😊
  Nog een paar mooie (en zonnige) dagen toegewenst!
  Groetjes, Marit

 7. Klarisse Broer says:

  Weer heel leuk om over jullie belevenissen te lezen. Heel veel plezier nog de laatste dagen!

 8. Janneke Vis says:

  Beste allemaal,
  Leuk om weer foto’s te zien. Prachtig daar op moment met al die bloemen..Koolzaad geloof ik. En ook mooi om te lezen wat jullie allemaal ondernomen hebben. Boeiend die ontmoeting met Pedro Snoeijer! En fijn dat jullie genoten hebben van deze dag!!

  Groetjes van ons; Rebecca, Tamar, Zippora en Janneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *