Dag 6 – donderdag 3 mei

Hallo allemaal,

Hier is ie dan: de aller6e blog! Vanochtend zaten we om 8.15 allemaal keurig netjes op tijd aan het ontbijt! Dat was al een applausje waard. Het was al feest voordat we aan het ontbijt gingen, want Luut is vandaag verjaard! Na een heus verjaardagsliedjesconcert mocht hij nog cadeautjes in ontvangst nemen. Daarna heerlijk ontbeten met elkaar. Om 9.00 spraken we af in de kapel om ons daar voor te bereiden op deze dag en samen de dag te beginnen in geloof. Om 9.30 uur moesten we ons verzamelen op de binnenplaats zodat we konden vertrekken richting Ardspach in Tsjechië: omdat het vandaag een nationale feestdag was in Polen (de dag van constitutie), hoefden we vandaag niet werken en was alles in Polen gesloten. Van deze nationale feestdag hebben we tijdens onze reis naar Tsjechië niks gemerkt: geen vlaggen, geen bijeenkomsten en weinig mensen op de been. Tijdens onze rit moesten we noodgedwongen een stop maken omdat onze jarige Job Luut een beetje met z’n hoofd teveel wegdroomde bij z’n verjaardag en hierbij de auto van Lianda over het hoofd zag en daarbij op de trekhaak knalde. Gelukkig was er geen/nauwelijks schade, behalve de schrik. We konden onze reis voortzetten naar Tsjechië, maar daarna stuitten we op een volgend probleem: over de grens waar wij wilden oversteken waren al zoveel auto’s doorgegaan, dat deze werd afgesloten en er geen ruimte meer was om 5 Nederlandse auto’s over te laten steken. Via een omweg kwamen we uiteindelijk na een wat langere reis dan verwacht aan in Ardspach waar we een “wandelingetje” zouden maken bij een mooi natuurgebied met bijzondere rotsen. Eenmaal aangekomen bleek dat we eerst al drie kilometer moesten lopen om überhaupt bij de ingang te komen. Toen we uiteindelijk bij de ingang aan kwamen, konden we ons wandelingetje voortzetten nadat Hans kaartjes had gehaald waarvan we er zelfs nog eentje gratis kregen. De route liep langs verschillende rotsen met verschillende namen en bij de rotsen werden heuze fotoshootsessies gehouden. Het was erg bijzonder om zo door de rotsen te lopen/te klimmen. Het wandelingetje duurde ondertussen toch wel langer dan waar we ons op hadden ingesteld. Het klimmen was op een gegeven moment niet meer voor iedereen weggelegd, dus Hans en Willy namen de sluiproute naar de uitgang. De route bleek uiteindelijk nog langer te zijn (in totaal rond de 14km) en ondertussen werden we ook nog heel eventjes vergezeld door een heerlijk regenbuitje.

Eindelijk bij de auto’s aanbeland vertrokken we naar Trutnov wat eigenlijk begin middag gepland stond om heerlijk te shoppen, maar dit werd uiteindelijk 17:30 en laat nou net alle winkels om 17:00 sluiten. We moesten nog wel even wachten bij de auto’s totdat het 18:00 was, want anders moesten we betalen voor de parkeerplekken omdat er alleen met kronen betaald kon worden. Ondertussen is een klein groepje opzoek gegaan naar een goede pizzeria en hebben die uiteindelijk gevonden. De rest van de groep sloot daar enkele minuten later bij aan. Bij de Pizzeria hebben we ons buikje helemaal volgegeten, de pizza’s en lasagne’s en al het andere lekkers vielen goed in de smaak! Als kers op de taart kregen we nog een heerlijk ijsdessert en Luut zijn welverdiende verjaardagsijsje. Na het eten werd er nog lekker gezongen (in canon wel te verstaan) en gedanst in de pizzeria, het personeel stond ons gek aan te kijken maar moesten ook zeker wel lachen!

Op de terugreis naar het kasteel verloren we traditiegetrouw dominee Vis uit het oog, hij nam de verkeerde afslag. We hebben even aan de kant staan wachten totdat dominee Vis de weg weer terug had gevonden, het was ook best wel pikkedonker (want lantaarnpalen kennen ze daar niet).

Groeten, Jaron & Klaas

Quote van de dag: Als je lang bent hoef je minder vaak naar de WC (Hans van Benthem, 3-5-2018)

6 Responses to Dag 6 – donderdag 3 mei

 1. Angelina van der Maasen says:

  Morguh,

  Zo te zien hebben jullie weer een heerlijke dag gehad. Fijn dat iedereen een keer op tijd aan het ontbijt zat. Leuk dat ik ook onderdeel heb uitgemaakt van jullie reis door regelmatig gespreksonderwerp te zijn en er onderzoeken hebben plaatsgevonden via Facebook, Instagram en Google. Was erg genieten.

  Groetjes,
  Marielle, Jenda en de overige bewoonsters van Room C aka Angelina van der Maasen

 2. Janet van Benthem says:

  Weer een mooi en uitgebreid verslag van een wel heel gevulde dag.
  Jullie hebben heel wat kilometers afgelegd, lopend, klimmend en rijdend! Gelukkig konden jullie bij de pizzeria jullie energie weer opkrikken met heerlijk eten.
  Luut nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  En dan is het alweer vrijdag…nog een dagje hard werken en op pad met de voedselpakketten. Mensen blij maken met jullie komst! En dan daarna ook nog lekker BBQ-en. Een fijne dag toegewenst, met weer mooie ontmoetingen!
  Groetjes, Janet

 3. Janneke Vis says:

  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Luut!!!
  Wij wensen jullie allemaal een hele fijne laatste dag toe met elkaar!!!

  Groetjes van Rebecca, Tamar, Zippora en Janneke

 4. Beste allemaal,

  Het is wel een beetje laat, maar we willen Sandra en Luut alsnog feliciteren met hun verjaardagen. We willen jullie bedanken voor de mooie blogs die deze week geschreven zijn. We hebben er erg van genoten. Vanaf deze kant wensen wij jullie een goede reis terug naar het Klooster. We zien er naar uit om jullie weer te ontmoeten op de kerkplaats.
  Hartelijke groeten van Wim en Marrie.

 5. Janet van Benthem says:

  Een reactie van de familie Wijnholds.
  Omdat ze daar bij verzenden steeds een soort van ‘spammelding’ krijgen even via mijn naam…

  Hoi allemaal,
  Wat super fijn en leuk dat we zo weer deze week met jullie mee konden lezen. Jullie hebben zo te lezen een vermoeiende maar leuke dag gehad in Tsjechië met z’n allen.
  Vandaag alweer jullie laatste dag daar. Hopelijk is ook dit een mooie dag geweest en hebben jullie jullie trip goed samen kunnen afsluiten vanavond.
  Alvast een hele goede reis voor morgen toegewenst, dat iedereen maar weer veilig thuis mag komen en mag bijkomen van deze indrukwekkende week.

  Lieve groeten,
  Rik, Irma, Ruben en Levi

 6. Bettie en Koop van Benthem says:

  Hallo allemaal,
  Dank voor jullie leuke verslagen deze week. Ook dit keer weer een reis met goede acties, interessante trip en veel gezelligheid lees ik. En bovendien 2 jarigen deze week! Sandra en Luut nog van harte gefeliciteerd!!
  En dan is het nu alweer de laatste dag. Ik wens jullie alvast een veilige terugreis naar Klooster!
  Hartelijke groet,
  Bettie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *