Polenreis2019-dag1

zaterdag 27 april 2019

Hallo allemaal
Vanochtend waren we allemaal rond half 7 gearriveerd bij De Johanneskerk. Zoals elk jaar lukte dit niet iedereen…… Lianne en Silvana!!! Hierdoor gingen we 11 over 7 weg ipv 7 uur, maar het is jullie vergeven. Iedereen was fris en fruitig opgestaan, alleen bij Jasper konden wij ochtendhumeurige verschijnselen merken. Maar nadat hij zijn koffie had gehad, ging het stukken beter met hem. Na 170 km hadden we onze eerste stop. Na een plas, koffie, thee en eet pauze ging de reis weer verder. Ruim twee en een half uur later was de volgende pauze. Dit was bij de voormalige grens van oost en west Duitsland. Hier hadden we afgesproken mbv de walkietalkies. Hier genoten we van Lammie-koek en cup a soup! Na een voetbal spel en een plas pauze vervolgden wij onze reis. In de auto’s bleven we in contact door de walkietalkies. Hier werden alleen maar nuttige dingen door verteld. De laatste stop werd gehouden in Dresden. Hier nog even genoten van de zon en een voetbalspelletje. We vervolgden onze reis en gingen opzoek naar de pizza hut. Dit was even een dingetje….. Maar dit werd goed uitgelegd door de Poolse bewoners in het Pools. Zou dit betekenen dat we dan eindelijk een aardig woordje Pools spreken en verstaan??!! Nadat de pizza’s waren besteld konden we door naar de eindbestemming. We logeren tot maandag in een ander kasteel. Rond kwart voor zeven waren de pizza’s bezorgd en konden we hier lekker van smikkelen. Iedereen heeft genoten van de pizza’s. Wij hebben alleen een klein beetje medelijden met Klaas vannacht, Sandra had namelijk een pizza met knoflooksaus. Het kasteel heeft ook huisdieren, namelijk twee herdershonden en een kat. Mandy en Geri zijn al dikke vrienden met de honden. Zo erg dat ze ze liever niet in hun buurt willen hebben. De kat heeft nog niet gezorgd voor springende mensen. Maar dit zal met Mandy en Geri niet lang meer duren. Vanavond hebben we de avond vrij en kunnen we genieten van de biertap die aanwezig is. Het wordt vast en zeker een leuke avond en we hopen dat de jongens van de biertap af kunnen blijven, het is wel de bedoeling dat ze morgen zonder kater in de kerk zitten. Morgen zullen jullie bericht krijgen over eventuele katers.

Alvast welterusten en tot morgen!

Groetjes Mandy en Nienke

7 Responses to Polenreis2019-dag1

1. Peter vis says:

Hallo allemaal,

Leuk om jullie eerste bericht te lezen. En dan vanuit een heel charmant kasteeltje!
    Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. Morgen een fijne kerkdienst gewenst en lekker uitrusten van de reis.
    Zorgen jullie goed voor Rebecca?

Groet vanuit het verre Werkendam,
    Peter & Janneke,
    Tamar (in Sint Jansklooster) en Zipproa

2. Edward van Dalen says:

breaky breaky…..

Heb begrepen dat jullie een goede reis hebben gehad.
    Zo te zien een leuke plek voor een overnachting.

euhm.. er werden alleen maar ‘nuttige dingen verteld door de walki talki’s’ ?
    Daar geloof ik niet zoveel van. 🙂

Goed weekend, veel plezier en
    over en uit dan maar .. voor nu

3. Janet van Benthem says:

Blij en dankbaar dat de reis goed is verlopen en jullie veilig zijn aangekomen in jullie tweedaagse/nachtse onderkomen.
    Fijn om weer jullie belevenissen te kunnen lezen! Ik maak er uit op dat jullie een goede en gezellige dag hebben gehad en weer heerlijk hebben gegeten in de pizza’s!
    Morgenochtend vast weer een indrukwekkende kerkdienst in Lwowek Slaski, waar jullie ook weer bekenden zullen treffen en jullie bijdrage zullen leveren aan de dienst.
    Een heel fijne dag en week gewenst! Ik zie uit naar jullie verhalen!
    Groetjes vanaf het LandVeno

4. Janet van Benthem says:

Even een test of de computer deze reactie verstuurd….
    Bij sommigen die een reactie willen plaatsen blijkt deze namelijk niet verstuurd te willen worden….

5. Albert en Tiny van der Linde says:

Wat mooi weer om jullie te kunnen volgen en wat een idyllisch kasteeltje waar jullie nu bivakkeren. Nog een fijne zondag gewenst en morgen een goed vervolg van jullie reis en een veilige aankomst in Lwowek Slaski.

Albert en Tiny van der Linde

6. Willy Weijs says:

Fijn dat jullie gisteren goed zijn aangekomen. Hebt wel regelmatig aan jullie gedacht.
    Leuk om de foto”s te zien, zie het zo voor me. Wordt vast weer een bijzondere week met veel indrukken, voor sommigen nieuw en anderen een gevoel van, wat voelt het weer vertrouwd. Inmiddels naar de kerkdienst geweest, bijzonder om daar weer samen te zijn. Het gevoel van verbonden te zijn met elkaar veraf en toch ook zo dichtbij. Fijne dag met elkaar geniet van de Poolse natuur. Tot de volgende blog.
    Groetjes Willy Weijs

7. Albert en Gea Weijs says:

Hallo allemaal,
    mooi om jullie zo weer de hele week te kunnen volgen, een behouden reis, een mooi onderkomen, kortom een goed begin is het halve werk!
    (trouwens de brommernacht ging hier goed, alleen is er wel overlast geweest in de buurt van de Johanneskerk, iemand scheen het nodig te vinden constant het alarm van een busje te moeten aanzetten) Luut?

groeten van de Kloosterweg