Polenreis2019-dag2

10.000 Redenen
28 april 2019

Hallo allemaal,
Vanmorgen lekker kunnen uitslapen, wat zeker nodig was, gezien de wilde zaterdagavond aan de tap! Helaas was het vat snel leeg en hebben we de avond voortgezet in de plaatselijke kroeg onder het genot van een shot wiskey (GRAPJE NATUURLIJK), hebben we om 09:00 uur gezamenlijk ontbeten. Tijdens het ontbijt luidkeels gezongen voor de jarige Sandra, gefeliciteerd.
10:15 uur zijn we vertrokken richting de kerk in Lwólek Slaski. We werden hier met open armen ontvangen, men keek uit naar onze komst. Tijdens de kerkdienst waar voornamelijk in het Pools gesproken werd hebben we een lied gezongen; 10.000 redenen. De eerste coupletten in het Nederlands waarna al gauw de gemeente in het Pools met ons mee zong. Bijzonder hoe 2 verschillende landen in geloof toch zoveel overeenkomsten vinden. De preek ging over het huwelijk namelijk omdat Agata, de zus van Tomek (de dominee), gisteren in dezelfde kerk is getrouwd met haar man. Veel van de preek hebben niet in detail meegekregen maar de ervaring was bijzonder.
Na de dienst hebben we samen met de gemeente koffie gedronken en een stuk cake gegeten. Vervolgens afscheid genomen en terug gereden naar ons kasteel.
Onze lunch was knakworst op brood aangeboden door onze corvé groep van de dag en applaus want zij hebben de meeste afwas weggewerkt voor de komende week.
Na een rustmomentje zijn we vertrokken naar het bekende gebergte Lwoweckie Skaly, waar we een steile heuvel hebben beklommen om vervolgens selfies te kunnen maken op de rand van een afgrond, waar Hans totaal geen moeite mee had. Hans heeft toegekeken vanaf het bankje hoe Rebecca naar beneden is gevallen. Maar gelukkig hebben we haar weer kunnen oplappen (zie foto).
Na de benodigde romantische foto shoot gemaakt te hebben van Sandra en Klaas konden we dan eindelijk naar beneden om te wandelen en daadwerkelijk iets van de omgeving te zien.
Na deze wandeltocht zijn we nog zo’n 50 km wezen touren in de omgeving. In de auto van Hans werden volgens hem ‘ongepaste’ gesprekken gevoerd. Deze kunnen we helaas niet met jullie delen want ja…. What happens in the Nissan stays in the Nissan.
Bij terugkomst hebben we wat kunnen rusten alvorens we aan ons stampot buffet 2.0 zijn begonnen. Vooral de hutspot was overheerlijk, lekker vers ook, aangezien Marion deze om een of andere reden thuis opnieuw heeft moeten bereiden.
Terwijl de Corvé ploeg druk aan het afwassen is, de afsluitgroep een waardige afsluiting voor deze bijzondere dag aan het uitzoeken is, wij dit blog aan het schrijven zijn, wachten we op de komst van Marlijn en Ruth die onderweg zijn en rond 21:00 uur hopelijk veilig zullen arriveren.
We zullen deze dag samen afsluiten en danken voor de indrukken die we hebben mogen opdoen.
We wensen jullie allemaal een fijne nachtrust.
Groetjes, Geri en Silvana!

7 Responses to Polenreis2019-dag2

 1. Fam. Lassche says:

  Leuk om te lezen!
  Doe kalm aan, geniet van alle ontmoetingen en indrukken en tot gauw.
  Groetjes Dirk, Jeanine, Kian, Daniek en Tamar.

 2. De van Dalens van Leeuwte 16 says:

  Hallo allen daar.
  We kregen net bericht dat Marlijn en Ruth ook veilig zijn gearriveerd bij jullie. De eerste volle dag in Polen is voor jullie een feit. Geniet , beleef, werk, en ontspan. Wij wensen jullie samen een hele goede tijd.

 3. Janine says:

  Ik zie het al.. Er wordt net zo goed gegeten als thuis;) Leuk om te lezen! En fijn dat jullie zo goed zijn ontvangen in de gemeente. Groetjes

 4. Willy Weijs says:

  Sandra, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en Klaas ook natuurlijk.
  Is dit voor de 6de keer Sandra je verjaardag vieren in Polen?
  Fijn dat Ruth en Marlijn veilig zijn aangekomen. Wat mooi in de kerkdienst samen het lied 10.000 reden zingen en dat in het ned. en pools.
  En de mooie klim partij, hoever ben je gekomen Hans!!!!!
  Geniet fijn met elkaar. Groetjes Willy

 5. Janet van Benthem says:

  Klinkt weer als een goed geslaagde dag en ook gevulde, zowel wat activiteiten als wat eten betreft. Mooi om te lezen dat jullie in de kerkdienst zo samen een bekend lied hebben kunnen zingen.
  Jullie hadden natuurlijk al ingezongen voor Sandra’s verjaardag (haar vijfde in Polen)dus het klonk vast als een klok.
  Ik zie het voor me hoe Hans zijn gezicht stond bij het zien van de steile afgrond met jullie min of meer op het randje…. En oh oh….als die Nissan toch eens kon práten…… 🙂
  Goed om te lezen dat Marlijn en Ruth ook veilig zijn aangekomen!
  Hopelijk een goede nacht voor iedereen en dan morgen alle spullen (en jullie) maar weer in de auto’s en op naar het volgende en vertrouwde kasteel.
  Ik wens jullie een fijne dag toe, die vast wel weer bijzonder zal zijn met het weer uitdelen van de voedselpakketten.
  Groetjes, Janet

 6. Peter vis says:

  Sandra van harte gefeliciteerd! Later in de week nog een jarige toch?
  Als we de verhalen lezen en de foto’s zien hebben jullie weer een mooie dag gehad. Fijn dat Ruth en Marlijn er ook zijn, veilig en wel.
  Welke kant gaan jullie op met Rebecca op het bankje? (foto 4) En we zeiden nog: Goed oppassen op haar:)
  Komt er nog een quiz?
  Liefs Peter, Janneke en Zippora

 7. E. Zieleman says:

  Fijn jullie te kunnen volgen! Sandra alsnog van harte met je verjaardag! Ik hou het kort: Veel plezier met elkaar en vandaag goeie reis naar- en voortzetting in Lwówek Slaski! Wij kijken uit naar jullie verdere belevenissen/ blogs. Bedankt leiding en anderen voor jullie goede zorgen en aandacht Groetjes/liefs Ellen Zieleman en familie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *