Polenreis2019-dag6

Hallo,

Voor we beginnen met de dag van vandaag. Willen we het nog even over gisteravond hebben. Er is namelijk een ongelukje gebeurd. Onze harde werker Ingmar had namelijk zijn schouder uit de kom tijdens een potje pinomino. Gelukkig zat onze verpleegster Marion op hem te wachten toen hij boven kwam. Ingmar is goed verzorgd en werkte vandaag rustig door, topper!

Na alle ellende werden we vanmorgen vrolijk wakker. Ruth, Marlijn en Marion waren al vroeg uit de veren om boodschappen te doen. Vervolgens hebben we een heerlijk ontbijt gehad met elkaar. Daarna zijn we naar de kapel gegaan om de dag gezamenlijk te beginnen. Hier vonden wat toepasselijke discussies plaats.

Na de dagopening zijn we hard aan het werk gegaan. Maar voordat we daar mee begonnen.. Hebben we eerst gezamenlijk de kabouter dans gedaan. Vervolgens ging de ene groep aan het werk bij het kasteel en de andere groep ging naar het museum. Er waren verschillende werkzaamheden. We hebben geschilderd, planken gezaagd en geschuurd, stenen schoon gemaakt, kasten ingepakt, gras gemaaid and so on! Tijdens het schilderen werd er een merkwaardig nummer gedraaid. We kennen allemaal het nummer “Oerend Hard”, we weten allemaal wie Hans is. 1 + 1 = 2… dat ging er flink aan toe.

We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Ruth van Dalen een Victoria Secret model is. In het museum werd een voorraad kleding aangetroffen. Hier werd even flink gebruik van gemaakt. Het gevolg was dat de dames in kwestie een modeshow gingen organiseren in besloten kring. Ruth had een complete outfit aan, helaas ging daar ook iets mis.. Ze ging door haar enkel en viel op haar snuit. Gelukkig is ze ongedeerd. Goed, genoeg over Ruth, die heeft wel weer genoeg aandacht gehad.

Tussen de middag hebben we opnieuw genoten van een Poolse maaltijd. Daarna zijn we weer aan het werk gegaan en hebben we de klussen afgemaakt. Toen we allemaal weer terug waren bij het kasteel is er een grote groep naar Boleslawiec gegaan om hier keramiek te bekijken en/of te kopen. Ondertussen bleven Luut, Jasper en Silvana bij het kasteel om heerlijke pannenkoeken te bakken, en wat waren ze lekker!

Wat hebben we een gezellige dag met elkaar gehad! Maarrr… De dag is nog niet voorbij. Er is namelijk een bonte avond in het leven geroepen in combinatie met een kampvuur. Er zijn twee vakkundige jury’s aangesteld en er zijn verscheidende aanmeldingen gekomen voor optredens! (Ps. De Jury heeft zichzelf dus aangesteld) Verder is er vanavond een bijzondere prijs te winnen. Wordt vervolgd…

Groetjes,
Lianne en Marlijn

Hallo again allemaal,

Dan hier nog even het verslag van de bonte avond. Wat zat de sfeer er goed in. 2 van ons begonnen met het vlieger lied. Vervolgens kwam Sandra met een erg leuk raadsel. Voor de pauze had Marion een fantastische “petje op petje af quiz” bedacht, zonder petjes. De jury was zwaar enthousiast over deze quiz. Onze presentator, Luut kaarte, even aan dat er een commercial break kwam. Na de pauze hadden we een bijzondere act met goed bedachte dansjes die we deze week al eerder voorbij hadden zien komen. Als laatst stonden er in eens 2 Polen voor ons (2 dames van deze reis, de namen worden bespaard). Ze hadden zich omgekleed tot `tokkie` Polen. Ze hadden er zelf enorme skik van. Toen alle acts waren geweest ging de jury in beraad. Wat een toppers. Jasper en Marlijn waren bijzonder verkleed en gaven spetterend commentaar! De vakjury heeft uiteindelijk een keuze kunnen maken. MARION!!!! Wat was ze origineel. Iedereen heeft als troostprijs een ijsje gegeten. Maar.. er was maar 1 winnaar voor ons allemaal en dat is LUUT! Wat een prestatie om op 55 jarige leeftijd nog zo’n sterk presentator-schap neer te zetten. Luut, daarnaast van harte gefeliciteerd met je verjaardag namens ons allemaal.

Dikke knuffels en groetjes,
Lianne en Marlijn

8 Responses to Polenreis2019-dag6

 1. W Weijs says:

  Leuk om zo jullie te volgen met alle belevenissen. Vandaag weer hard gewerkt en dat alles met veel plezier.
  Morgen alweer de laatste dag in het kasteel.
  Veel plezier en een hele mooie gezellige dag morgen.

  Groetjes Willy Weijs

 2. E. Zieleman says:

  Zo we hebben weer van de update genoten via jullie dagelijkse blog! Klonk weer leuk, nuttig en gezellig! Ook de foto’s zijn geweldig om te zien! Morgen hebben jullie nog een hele lange dag met elkaar! Geniet ervan! Vast succes en sterkte met de voorbereidingen voor het aanvaarden van de terugreis! Slaap lekker en een lest best dag morgen toegewenst!
  groetjes Ellen Zieleman en familie

 3. Janine says:

  Dat ziet er gezellig uit! Er wordt hard gewerkt en genoten zo te zien.. Goed bezig allemaal! Ben benieuwd naar de bonte avond;) Veel plezier en succes nog even!

 4. Albert en Gea Weijs says:

  Hallo allemaal,

  Weer veel dingen gerealiseerd en beleefd in en om het kasteel, goed om te lezen dat alles (bijna) naar wens is gegaan.
  Het werk is gedaan, op naar een hopelijk mooie laatste dag morgen!

  groeten uut de Kloosterweg
  (en een goede oudejaars-avond voor Luut)

 5. Albert en Tiny van der Linde says:

  Hallo kasteelbewoners
  Ha, vandaar de bonte avond, bonte oudejaarsavond voor Luut, vast gezellig. Maar dat mag ook na zo’n dag hard werken. Jullie hebben weer heel wat kunnen doen, mooi.
  Morgen nog een fijne dag met elkaar en Luut alvast gefeliciteerd. Was wel een hele krachtsinspanning Luut met Jasper erbij in de kruiwagen, hij liet je wel mooi voor zijn karretje spannen.

  Hartelijke groeten
  Albert en Tiny van der Linde.

 6. Janet van Benthem says:

  Goeiemorgen allemaal,
  Wat hebben jullie weer hard gewerkt aan alle klussen! De zweetdruppels spatten bijna uit de blog. Ook aan gezelligheid geen gebrek zo te lezen en te zien op de foto’s. Leuk om zo weer te lezen hoe jullie dag was.
  Vandaag weer met z’n allen op pad. Ik wens jullie een heel fijne, goede, mooie, gezellige dag toe!
  En Luut, gefeliciteerd met je verjaardag!
  Groetjes, Janet

 7. christien van dalen says:

  haha jullie maken er een gezellige boel van ..top. Ik hoop dat Ingmar niet teveel last van zijn schouder heeft en dat zijn genieten niet teveel beinvloed. Over het modellen werk zijn de meningen verdeeld …het zijn met name de outfitjes die we bedenkenlijk vinden . Luut van Harte gefeliciteerd ik las dat je jarig bent vandaag 55 jaar wat een mooie leeftijd en je blijft ook zo jong en sterk en knap he hahahaha …
  Maak er een mooie laatste volle dag van in polen samen en voor morgen een goede terug reis en kom veilig samen in Sint Jansklooster aan ..See You Zaterdag

 8. Roel en Emmy says:

  Weer genoten van jullie verhaal en foto’s. Nog een mooie laatste (voorlopig ) dag in Polen en morgen een goede terugreis. Groeten Roel en Emmy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *